Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Lachen4you

Stijgbeugel 109 ZWAAG 1689 VL NL

LACHYOGA WORKSHOPS

Lachen maakt je gelukkig!

Wat is Lach(yoga) workshop?

Lachworkshop 3 FM Glazenhuis 2010

Ga op zoek naar jouw lach! Lachen is niet altijd even makkelijk, maar eigenlijk zit de lach overal. Je hebt de mogelijkheid en de kracht binnen in jezelf om de lach en de creativiteit te ontwikkelen. Je kunt de wereld bekijken en alleen het slechte nieuws lezen of je kunt ook het goede nieuws opsporen. Je kunt de pracht zoeken in een natuurlijke grijze regendag, of je kunt eindeloos tobben over het slechte weer. Is er op je werk of bij je thuis geen plaats voorzien voor humor en voor de lach, maak dan zo een plaats en maak daar regelmatig gebruik van. Het enige risico voor je bestaat er in dat je levenslustiger wordt, dat jij je prettiger voelt, dat het werk mooier lijkt en ga zo maar door. Lachyoga kan je daarbij helpen en Lachen is gratis!!

Lachyoga is een Oosterse therapie waarbij er in groep wordt gelachen zonder één enkele reden. Er wordt gelachen met elkaar en niet om elkaar, zonder gevoel voor humor te moeten hebben, zelfs zonder gelukkig te moeten zijn op dat moment.

Lachyoga is gebaseerd op het wetenschappelijk feit dat je lichaam geen onderscheid kan maken tussen een echte lach en een gestimuleerde nep lach. Zij hebben beiden dezelfde gunstige effecten. Lachyoga bestaat uit een combinatie van diverse losmaak- en opwarm oefeningen (dansen), lachoefeningen, lach technieken en lach meditatie ondersteund door rustgevende ademhalingstechnieken.

Wij lachen om iets, niet om iemand – wij lachen omdat wij zin hebben om te lachen. Zo’n lachsessie geeft je opnieuw het gevoel van blijheid en van vreugde van het jonge kind. Door de verschillende ‘oefeningen’ geraken wij uit de stress, stappen uit onze comfort zone en verlaten heel snel ons hoofd.

De grondlegger van lachyoga

Het concept lachyoga werd in 1995 geïntroduceerd door de Indiase arts dr. Madan Kataria, die er wereldwijde bekendheid mee kreeg. Dr. Kataria is sinds eind jaren tachtig als arts werkzaam in Mumbai, in interne geneeskunde en cardiologie. Hij is consulterend geneesheer voor Holistisch Welzijn en StressManagement bij vele (inter) nationale bedrijven. Daarnaast is hij ‘maatschappelijk werker’ voor velesociale projecten in India (o.a. voor straatkinderen). Hij schreef onder meer het boek ‘Laugh ForNo Reason’.

Lachen is gezond

Wetenschappelijke onderzoeken in de hele wereld hebben aangetoond dat lachen gezond is. Een aantal gezondheidsvoordelen op een rijtje:

  • Lachen ontspant de spieren en zorgt voor een grotere bloedtoevoer naar de armen en benen en alle spieren in het lichaam;
  • Lachenwerkt stressverlagend door het reduceren van de stress-hormonen epineprine en cortisol,
  • Lachenhelpt de doses afweerstoffen in het bloed (immunoglobuline A) te verhogenen het aantal Natural Killer Cells te vergroten;
  • Lachen reduceert pijn en is lustverhogend door een verhoogde aanmaak van endorfine
  • Bij lachen wordt serotonine en dopamine aangemaakt, welke als antidepressiva in het lichaam werken;
  • Lachen verbetert de longcapaciteit en verhoogd het zuurstofgehalte in het bloed, het is duseen goedeaerobicoefening;
  • Lachen masseert de inwendige organen, hetgeen leidt tot een betere bloedtoevoer (internall jogging);
  • Lachende mensen komen veelal aantrekkelijker en positiever over, lachen lucht op en werkt aanstekelijk;
  • Lachen is een sociaal gebeuren en schept een band; het kan leiden tot meer zelfvertrouwen en een beter gevoel voor humor.

Een lachsessie brengt even veel vitaliteit en welzijn als een step- of joggingsessie. Eén minuut lachen staat volgens onderzoeken gelijkwaardig aan 10 minuten roeien op een machine.

lach yoga voor kinderen

Een kind lacht gemiddeld 300 tot 400 keer per dag terwijl volwassenen nog amper 10 tot 15 keer per dag een lach op hun gezicht kunnen brengen.

Wie wel en wie niet?

In principe kan iedereen aan lachyoga deelnemen. Men moet uiteraard de wil hebben om te lachen. Men kan een sessie Lachyoga meedoen zonder voorkennis,bepaalde lenigheid of lidmaatschap. Toch is het in sommige situaties raadzaam om voor deelname een huisarts te raadplegen, namelijk bij:

• recenteoperatie

• liesbreuk

• aambeien

• hartklachten met pijn in de borst

• verzaktebaarmoeder

• zwangerschap

• acute virale infecties (als griep)

• groene staar (oogziekte met hoge druk op de ogen)

• andere ongenoegens waarbij men twijfelt of het goed is om deel te nemen.  

Bij twijfel altijd een huisarts raadplegen! In principe is lachyoga of een lachworkshop voor iedereen geschikt, voor elke doelgroep is er een programma op maat.

Lachworkshop 3 FM Glazenhuis 2010

Voor nadere informatie of boekingen mail uw verzoek / vraag naar LACHEN4YOU via de contactpagina.

0